Як довго можна тримати продукти у морозильній камері О, знову! Ви, нервуючи, шукаєте тріску, яку Ви точно клали у морозильник одразу ж після того, як її зловили. Ви шукаєте, шукаєте серед безлічі безкінечних пакунків з горошком та морквою, які примерзли до морозильника, тому що у Вас немає часу його розморозити. Така ситуація знайома кожному. Навіть досконала морозильна камера може дратувати, якщо Ви маєте звичку кидати туди продукти хаотично – без підписів, без своєчасного чищення та розморожування. Таку картину можна побачити у багатьох морозильниках. Ось кілька порад, які допоможуть Вам навести лад у Вашій морозильній камері. | Як уникнути вмикання звукового сигналу морозильної камери | | Чи здатні дверцята думати? Деякі холодильники мають дверцята, які здатні думати і приймати рішення. До цієї категорії відносяться і холодильники Gorenje. Деякі моделі закриваються автоматично, якщо кут, на який дверцята залишилися відкритими, менше, ніж 20˚. | Як уникнути вмикання звукового сигналу у морозильній камері Про морозильні камери можна говорити довго, але тут ми зосередимося на найпопулярніших, із 2 зонами: - 12˚C та -18˚C. Тоді стає зрозумілим, що і куди покласти. У більш холодні відділення, де температура -18˚C, покладіть великі пакунки із свининою або ростбіфом, які Ви купили зі знижкою у супермаркеті. Іншими словами, великі шматки м'яса. У відділення, де температура -12˚C, покладіть пакунки із замороженими овочами, фруктами та морозивом, на радість Вашим дітям. | Куди покласти заморожені продукти Великі – сюди, менші - туди Дверцята морозильної камери: Така температура ідеальна для зберігання невеликих за розміром заморожених продуктів: морозива, заморожені овочі та фрукти, кубики льоду. Візьміть до уваги: морозильники Gorenje мають глибокі полиці на дверцятах та надають можливість зберігати там достатньо продуктів. Висувний ящик морозильної камери: Ідеальні умови для зберігання великої кількості заморожених продуктів. | Як заморожувати – 10 принципів заморожування 10 принципів заморожування 1 | Пам’ятайте: не усі продукти можна заморожувати. | 2 | Перед заморожуванням продукти, звичайно, мають бути свіжими | 3 | Продукти мають бути ретельно і відповідно упаковані. | 4 | Продукти треба класти у контейнери, які щільно закриваються і не протікають, щоб продукти не втрачали вітаміни і вологу. | 5 | На пакунках треба зазначити таку інформацію: вміст, кількість та число. | 6 | Дуже важливо, щоб продукти були заморожені як найшвидше. А отже порції, які Ви заморожуєте, не повинні бути надто великими. | 7 | Кількість продуктів у морозильнику не повинна перевищувати максимальний рівень об’єму, який вказано на наклейці під терміном «об’єм морозильної камери». Якщо одночасно у морозильну камеру покласти велику кількість продуктів, морозильник «розгубиться», а отже не зможе працювати належним чином, що вплине на якість продуктів, які у ньому зберігаються. | 8 | Дотримуйтесь рекомендованих термінів зберігання заморожених продуктів. Дивіться таблицю в кінці цього розділу. | 9 | Частково або повністю розморожені продукти треба приготувати/з’їсти як можна скоріше. Холодне повітря захищає продукти але не знищує мікроорганізми, які можуть їх зіпсувати. | 10 | Регулярно розморожуйте Ваш холодильник. Це треба робити, якщо товщина криги сягає 3-5 см. Внутрішню частину морозильної камери треба протерти та витерти насухо. Чим частіше ви його розморожуєте, тим легше видалити шар криги. | | Як не розморозити зайве | | Трохи про пакети для заморожування Пакети для заморожування харчових продуктів призначені для охолоджених продуктів при кімнатній температурі або нижче. У таких пакетах можна зберігати будь-які продукти: кислі, солодкі або жирні. | Етикетка на пакунках із замороженими продуктами Впізнаєте цей сценарій? Ви тримаєте в руках шматок м'яса з морозильної камери, але надпис, який ви зробили чорнилами, не розібрати, і ніхто не може зрозуміти, що це таке. Це теж саме, як приготувати смажену качку з рубленої печінки. Ми радимо завжди робити так: Зніміть етикетку з лотка, у якому Ви принесли м'ясо з магазину, і переклейте її на пакунок, у який Ви поклали його для того, щоб заморозити, але так, щоб Ви могли бачити етикетку. Таким чином, Вам завжди буде добре видно, що саме Ви виймаєте з морозильної камери, а також перевірити час готування та інформацію, що стосується цього продукту. | Як доставити соус до місця призначення | | Гігієнічні кубики Якщо Ви хочете бути упевнені, що у кубиках льоду, вина або крему після того, як Ви їх розморозили, не почали розмножуватися бактерії, Ви можете скористатися лотком для льоду, який не пропускає повітря. Gorenje випускає саме такий. Спеціально запатентована розробка для гігієнічного та зручного заморожування. | Заморозьте залишки їжі Якщо у пляшці залишилося трохи червоного вина, не викидайте його, налийте вино у пакетики для льоду і заморозьте, замість того, щоб його викинути. Збитий крем також можна заморозити у лотку для льоду. Загалом, це дуже зручно – мати соус під рукою з маленьких чи великих нагод. | Як завжди мати петрушку під рукою | | Кучерява петрушка найкраща для заморожування Петрушка з великим листям, яка, останнім часом, стала дуже популярною, міцніша і краще зберігає свій смак після розморожування. З іншого боку, вона не витримує холод так само, як і її кучерява сестра. | Заморозьте та загорніть трубочкою Практична порада для зберігання петрушки: відріжте стеблі і покладіть листя петрушки у пластиковий пакет, потім заморозьте протягом 4-5 годин. Після цього, витягніть пакет з морозильної камери та загорніть його трубочкою. Тепер петрушка займатиме менше місця. Знову покладіть петрушку у морозильну камеру, тепер Ви завжди матимете різану петрушку під рукою. | Як одержати найкращі овочі взимку | | Надійна упаковка для заморожування Дуже важливо, щоб продукти зберігалися у надійній та герметичній упаковці, яка захищає їх від висихання, зниження смакових якостей та поживних речовин. Продукти, дійсно, мають бути надійно заморожені, до тих пір, поки ви їх не використаєте. Якщо Ви не використовуєте порцію повністю за один раз, треба добре закрити пакунок і чим швидше покласти його назад у морозильну камеру. | Заберіть їх з морозильної камери Немає нічого кращого за свіжу квасолю, горошок або будь-яку іншу городину. На щастя, ми можемо насолоджуватися ними не тільки влітку. Заморожені овочі добре зберігають смак, консистенцію та вітаміни, якщо зберігати їх при температурі -18˚C або нижче, і, якщо вони зберігаються у належній упаковці, яка запобігає окисленню та втраті вологи. Взимку заморожені овочі містять більше вітамінів, ніж свіжі. Отже, вживання в їжу заморожених овочів дуже корисне. | Як зробити так, щоб ягоди не розчавилися у морозильнику | | Уникайте водянистих ягід Якщо Ви бажаєте уникнути двоетапної процедури заморожування ягід, Вам потрібен холодильник No Frost. Цей холодильник автоматично запобігатиме примерзанню ягід одне до одного. | Заморожуйте їх окремо Це один з виснажливих днів. Через кілька годин гості завітають на новорічний обід, і усе, що лишилося зробити, це покласти одну ягідку малини у кожну склянку. Але є одна проблема…ягоди злиплися, утворивши велику крижану глибу. Наступного разу зробіть так: розташуйте ягоди на лотках у морозильнику шарами так, щоб вони не торкалися одне одного. Через 24 години складіть їх разом у пластиковий пакет. Вони не злипнуться, бо кожна з них заморожена окремо. Практично і святково. | Як знайти місце у морозильнику для величезної ноги лося | | Трохи про великий ящик Можливо немає необхідності знімати ящики, щоб звільнити місце для такого щедрого подарунка. Вирішення проблеми – це морозильна камера No Frost від Gorenje з великим ящиком BIG’n’FREEZE, у якому можна просто розташувати баранячу ногу або інші великі за розміром продукти. Ящик має телескопічні спрямовувачі, які дозволяють легко його висувати та закривати. | Рубати чи покласти Це знову сталося. Великий мисливець тільки-но повернувся з полювання із щасливою посмішкою і ще більшою здобиччю. Невдовзі посмішка щезає. У традиційних холодильниках непередбачене місце для такого трофею. Навіть, якщо забрати ящики і звільнити місце, заважатимуть елементи морозильної камери. Якщо Ви часто полюєте – чи у лісі, чи у супермаркеті – непогана ідея придбати морозильник No Frost від Gorenje, де елементи морозильника розташовані у його задній частині. Вам просто треба зняти ящики і звільнити місце для трофею. Звичайно, здобич можна розрубати на дрібні частини – але про це не варто казати гордому мисливцю. | Як просто розморозити Ваш морозильник | | Залишається у класі енергоспоживання A Морозильні камери, які вчасно не розморожують, споживають більше енергії, щоб охолоджувати велику кількість криги. Це означає, що навіть, якщо у Вас морозильна камера класу енергоспоживання А, він споживатиме енергію, як камера класу B або C, якщо його вчасно не розморожувати. Морозильна камера, який розморожується самостійно, залишається морозильником класу А рік за роком…. | Пара чи No Frost Ми усі від цього втомилися. Ви забули про морозильну камеру, і ось, дверцята вже не закриваються через велику кількість криги, яка там утворилася. Що ж робити? Чого точно не треба робити, так це користуватися феном або кімнатним обігрівачем для того, щоб прискорити процес розморожування. Швидке нагрівання може пошкодити елементи охолодження. І ніколи не користуйтеся гострими предметами, які можуть пошкодити трубки. Не треба експериментувати з хімічними сполуками, аерозолями та подібним, оскільки вони можуть зіпсувати пластикові частини корпусу і завдати шкоди Вашому здоров’ю. Замість цього зробіть 2 речі: або поставте у морозильну камеру посуд з теплою водою, що звичайно вимагатиме певного часу, або оберіть морозильник від Gorenje з системою No Frost, який розморожується самостійно. | Як довго можна тримати продукти у морозильнику Їжте вчасно Фрукти та м'ясо | до 10-12 місяців | Овочі, телятина та птиця | до 8-10 місяців | Дичина | до 6-8 місяців | Свинина | до 4-6 місяців | Дичина (кролик, заєць тощо) | 4 місяці | Хліб, випічка, напівфабрикати, риба | 3 місяці | Потрохи | 2 місяці | Копчені ковбаси та жирна риба | 1 місяць | |
|