Взяти з огірка найкраще

 

Зелені ліки

Впродовж століть багато людей позбавлялися страждань завдяки огіркам. Древні греки та римляни вживали огірки у їжу щодня, як профілактичний засіб. А жінки протягом віків роблять косметичні маски з тертих або нарізаних скибочками огірків.

Покладіть у шухляду

Огірок складається, в основному, з води - на 97 відсотків. Вміст води робить огірок особливо чутливим до механічних або кліматичних впливів. Через те, що огірки дуже легко пошкодити, не кладіть на них гарбузи або кавун, але про це Ви, напевно, вже знаєте. Дійсно,  цікавий момент, на який варто звернути увагу, – це температура: огірки можна пошкодити під час зберігання у холодильнику, вони можуть стати м’якими, прозорими, тобто втратити свіжість, якщо температура надто низька, наприклад на поличці холодильника. Покладіть їх у прохолодне місце, температура у якому 8˚C, наприклад, у контейнер для овочів у холодильнику.

Зберігання екзотичних овочів свіжими

 

Довгий шлях довгого фрукта

Баклажан прибув до Європи у 1700х роках, але поширився лише протягом останніх десятиліть. Довгі, темно-фіолетові, овальної форми баклажани дуже поширені, але існує багато видів, серед яких можна обрати найулюбленіший. Круглі, білі, жовті, сині, фіолетові – можливо одного дня з’являться усі кольори веселки. Хто знає?

Надайте їм тепле житло

Настав час згадати старе правило: фрукти, які виросли на теплому ґрунті, треба зберігати в теплі. Це саме стосується баклажану. Під час охолодження його можна пошкодити: можуть з’явитися коричневі плями, м’які ділянки на шкірі або м’якоть може набути коричневого кольору. Отже, зберігайте баклажани у прохолодному місці: на дошці для нарізання овочів, на столі, на балконі або у коморі. Те ж саме стосується умов для зберігання ананасів, авокадо, бананів, оливок, картоплі, квасолі, перцю, динь, кавунів, гарбузів, тощо.

Зберігання яблук, слив, персиків та груш свіжими

 

Дещо про етилен

Помідори та огірки доповнюють одне одного у салаті, але огірки дуже чутливі до етилену, який виділяють помідори. Можна зберігати помідори разом із яблуками, сливами, персиками та грушами, але тримайте їх окремо від інших фруктів та овочів.

Покладіть їх окремо

Не всі фрукти прагнуть до спілкування. Яблука, сливи, персики та груші виділяють етилен, газ, який спонукає до прискорення дозрівання усіх інших фруктів. Банани та огірки особливо сприйнятливі до етилену. Отже, якщо Ви бажаєте зберегти банани свіжими, тримайте їх далі від інших фруктів. Запам’ятайте правило: яблука, персики, сливи та груші – не ті фрукти, яким потрібна пара.

Зберігання стеблових овочів хрумкими

 

Лисий? Візьміть цибулю-порей

Римляни боролися з різними речами, у тому числі і з облисінням. Як каже історія, імператор Нерон (імператор Риму 54-68 н.е.) вірив, що цибуля-порей корисна для голосових зв’язок і є надійним засобом проти облисіння. Але ця теорія до сих пір не доведена.

Покладіть їх у воду

Може це суцільне божевілля заставити робочий стіл вазами із цибулею-пореєм, сельдереєм або іншими стебловими овочами. Але це не так божевільно, як може здаватися. Вода допомагає рослинам зберегти сік та міцність, поки вони не потраплять до столу. (Коли прийдуть гості, у вази можна поставити квіти, які принесли для чарівної господині).

Отримати максимум від ягід

 

Скористуйтеся ситом

Якщо Ви змушені зберігати ягоди у холодильнику протягом кількох днів, і у Вас немає шухляди, промийте ягоди та покладіть їх у сито. Tак вони почуватимуться трохи краще. Про зону Zero`n`Fresh.
Ви можете докладно прочитати у розділі «Поради з охолодження».

Зірвіть та насолоджуйтеся

Сьогодні Ви можете купувати суниці цілий рік. Мммм…, передчуття насолоди від куштування соковитих ягід, свіжих, щойно з ринку, або навіть краще, зірваних прямо з найближчої грядки. Суниці краще їсти одразу, не вагаючись. Суниці, малина, аґрус, чорниці… Ці маленькі ягідки легко пошкодити, вони погано зберігаються у холодильнику. Отже, зберігання протягом кількох днів позбавить їх соковитості. Це так, якщо Ви не є щасливим власником холодильника, у якому є  зона Zero`n`Fresh. Тут фрукти та овочі зберігаються утричі довше.

Зберігання цитрусових фруктів свіжими

 

Солодкий та кислий

Апельсин солодкий, лимон – кислий, але обидва вони насичені вітаміном С і доречні для підсилення смаку багатьох кулінарних страв. Є спосіб, щоб спростити чищення – покладіть апельсин у теплу воду на пару хвилин, тепер почистити їх буде набагато легше.

Кислі зовні, солодкі усередині

Ви щойно принесли додому кошик із свіжими цитрусовими фруктами, і що робити далі? Куди їх покласти? Їх треба розкласти так: апельсинам, мандаринам та клементінам подобається прохолода, найкраще 2-5 ˚ C. Лимони та грейпфрути можуть зіпсуватися через холод, а, отже, вони віддають перевагу температурі 10-15 ˚ C. Лайм сидить одразу на двох стільцях – його улюблена температура 8-10 ˚C. Розгубилися? Пам’ятайте одне правило: найсолодших друзів ми запрошуємо додому (у холодильник), а кислих друзів лишаємо на вулиці (на робочому столі)…

Джерело...

Конструктор сайтов - uCoz